Google Sıralaması Yükseltme ipuçlarını daha iyi anlamak için öncelikli kavramımızın SABIR olduğunu bilmelisiniz. Küçük işletmelerle ilgili hazırladığımız Google Benim İşletmem ( My Business ) Rehberi isimli makalemizi hatırlayacaksınızdır. Şayet okumadıysanız, bu makale öncesinde okumanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü;
Google sıralamasında ilk sayfada yer alan web siteleri en az 1 yıl içerik üretmişlerdir. Bu sebeple hızlı ve geçici bir sonuç almak istiyorsanız makalemizin size uygun olmadığını bilmelisiniz. Bu gerçekçi uyarının ardından esas konumuza dönebiliriz.
Web Site Analizi
Hali hazırda bulunan web sitenizin teknik analiziyle işe başlamak doğru olacaktır. SEO açısından etkin bir değerlendirme yapılarak durumunuz gözden geçirilmelidir. Eksikleri gidermeli, hatalı durumları ortadan kaldırmalısınız. Yeni içerikleriniz ne kadar iyi olursa olsun, teknik açıdan problemli bir siteyle sıralama almak pek de mümkün olmayacaktır. Teknik analiz konusunu daha detaylı değerlendirmeyi bir başka makalede yapacağız. Bu nedenle yüzeysel değerlendirme için aşağıdaki alt başlıklar size fikir verecektir.
Site Hızı
Google aramalarında karşınıza çıkan sayfalara tıkladığımızda en fazla 3 saniye içerisinde bilgiye ulaşmak isteriz. Geç açılan bir web site, kullanıcılar açısından olumsuz değerlendirilecektir. Bu durum; “hemen çıkma oranı” metriğinin yükselmesine, “sayfada geçirilen ortalama süre” metriğinin ise azalmasına sebep olacaktır. Sonuç olarak hüsran kaçınılmazdır.
Site Hızı Ne Kadar Olmalı?
Web sitenizin hızı, internet bağlantınızdan sitenizin teknik detaylarına kadar birçok parametreye bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Google, web sitenizin hızını bir skora dönüştüren PageSpeed Insights aracını üretmiştir. Bir web sitesi masaüstü için 90, mobil için 80 üzeri bir skor alıyorsa hızlı olarak değerlendirilebilir.
Mobil Uyumluluk
Web sitelerinin mobil cihazlarda verimli olarak çalışması Google açısından önemli bir faktördür. Web sitenizin mobil uyumluluk durumunu Google Search Console ile gerçekleştirebilirsiniz.
Anahtar Kelime Seçimi
Anahtar kelimeler, arama motorlarında görünür olmak için kullandığımız sözcük veya sözcüklerdir. Arama motorlarında görünürlüğünüzün artması için kritik tercihlerden biridir.
Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?
Çok daha geniş kapsamlı bir makale konusu olan bu durum için temel düzeyde bilmeniz gereken ilk kural gerçekçi olmaktır. Örneğin, sigorta işi yapan bir yerel işletme sahibiyseniz, “sigorta” anahtar kelimesinde sıralama almayı uzunca bir süre başaramayacağınızı bilmelisiniz. Bunun yerine bulunduğunuz bölge için ” maltepe sigorta” gibi bir çalışma yapmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.
Google Anahtar Kelime Nasıl Bulunur?
İşletmeniz ve iş kolunuzla ilgili olabilecek kelime veya rakip web sitelerini Google Anahtar Kelime Planlayıcı ile bulabilirsiniz. Ücretsiz olan bu araç için Google Ads hesabınız olmalıdır. https://support.google.com/google-ads/answer/7337243?hl=tr bağlantısından Google yönergelerini izleyerek planlama yapabilirsiniz.
Kobiler İçin Sosyal Medya
Ticari faaliyetlerinizi çevrenize ve onların da çevresine hızlı bir şekilde tanıtmanın yolu sosyal medya hesaplarıdır. İşinize göre kullanmanız gereken sosyal medya hesapları muhakkak farklılık gösterecektir. Yine de Facebook, Instagram, Linkedin ve Youtube olmazsa olmaz hesaplar arasındadır. Hangi platformu kullanıyorsanız kullanın, o hesabı muhakkak profesyonel hesaba dönüştürün. Google sıralaması yükseltme için:
- Rakiplerinizi inceleyin. Onların eksiklerini görün.
- Kendinizi daha iyi nasıl tanıtacağınıza odaklanın.
- İşiniz ya da ürünleriniz hakkında ülke/dünya genelinde neler oluyor? Takipte kalın.
- Daha fazla kullanıcıya ulaşmak için reklam bütçenizi zorlayın.
Comment (1)
[…] sitenizdeki tüm makalelerin birbiriyle bağlantılı olabilmesi önemlidir. Örneğin bu yazıda Google sıralamasından bahsettik. Gördüğünüz gibi “İşletmeler için Google Sıralaması Yükseltme” […]